Julkilausuma (Hannun päivänä 27.12.2022)

Kansalaisliitto rp on vuosikokouksessaan Hannun päivänä 27.12.2022 valinnut uudeksi puheenjohtajaksi Arto Paajasen. Aikaisemmista erittäin ansioituneista puheenjohtajista Päivi Järnfors Vaasasta jatkaa puoluesihteerinä ja Henri Aitakari Laitilasta rahastonhoitajana. Hallituksen varsinaisina jäseninä toimivat Lena Wiksten Porista, Mihari Kujala Helsingistä, Juho Tanila Alavudelta ja Arto Paajanen Orimattilasta. Hallituksen varajäsen on Christian Mauchauffee Oulusta.

Kansalaisliiton mielestä Suomen pitäisi luopua Euroopan Unionin jäsenyydestä, sillä EU on rakennettu Keski-Euroopan olosuhteisiin, jotka eroavat merkittävästi pohjoisen, harvaan asutun maamme tilanteesta. Valitettavasti tarkoituksena ei ole Suomen asukkaiden menestys vaan Suomesta pyritään tekemään vähempiarvoinen alue. Kansalaisliiton mielestä Suomen metsätalouden eri muodoissaan pitää tulevaisuudessakin muodostaa yksi merkittävimmistä talouden tukijaloista. EU:n virkamies on tiettävästi kysynyt, montako metsää Suomessa on. Voimme vastata, että Suomi on metsässä.

Kansalaisliiton mielestä Suomen on otettava uudelleen tarkasteluun Isäntämaa- eli MoU-sopimus
ja lisättävä siihen ydinasekielto samoin kuin on Ruotsin vastaavassa sopimuksessa. Mieluiten Suomen pitäisi irtautua kokonaan tästä sopimuksesta, joka vaarantaa Suomen perinteisen aseman puolueettomuuspolitiikkaa noudattavana rauhantahtoisena valtiona. Monille ihmisille Suomessa Nato on nykyään epäjumala tai toteemi, jonka ympärillä tanssitaan, kuten eräs terävä analyytikko asian ilmaisee. Kansalaisliitto huomauttaa, että sota nielee ihmisuhreja siinä määrin, että tupakka, alkoholi ja huumeet ovat sen rinnalla mitättömiä harrastuksia. Siksi olemme rauhantahtoisen puolueettomuuspolitiikan kannalla ja vastustamme sotilasliittoihin kuulumista.


Lopuksi toivotamme kaikille suomalaisille hyvää joulunajan jatkoa ja onnellista, rauhan täyteistä uutta vuotta 2023!