KANSALAISLIITTO

Mikä on Kansalaisliitto?

Kansalaisliiton tarkoituksena on lisätä kansalaisten päätäntävaltaa heitä itseään koskevissa asioissa ja tarjota mahdollisuus päästä vaikuttamaan päätöksentekoon. Vaikka olemme uudelleen puoluerekisteriin pyrkivä puolue, jolla on oma puolueohjelma, tavoitteemme on, että puolueiden erityisasemasta päästäisiin eroon ja puolueet palautettaisiin tavallisten kansalaisjärjestöjen asemaan.

Kannatusilmoitusten keräys on käynnissä !

Keräämme kannatusilmoituksia saadaksemme Kansalaisliiton takaisin puoluerekisteriin. Ilmoituksia tarvitaan vähintään 5000 kappaletta.

Kannatusilmoituksen tekeminen on helpompaa kuin koskaan: Mene osoitteeseen  https://puoluerekisteri.fi/puolue/52 ja paina Tee kannatusilmoitus. Kannatusilmoitus ei maksa mitään eikä vie juuri aikaakaan, mutta vaatii tunnistautumisen.

Käy tekemässä ilmoitus jo tänään! 

Pyydä ystävääsikin tukemaan meitä tässä tärkeässä asiassa! 


KIITÄMME KAIKKIA KANNATTAJIAMME!


Aina sama juttu, kun edistyksestä on kysymys. Aluksi sinua ei edes kuunnella. Sitten sinua sanotaan hulluksi, sitten vaaralliseksi. Sitten tulee tauko, jonka jälkeen on mahdoton löytää ketään, joka ei olisi kanssasi samaa mieltä. 

- Tony Benn


Toimintaryhmät

Vaasan piiriin on perustettu uusi Kansalaisliiton toimintaryhmä 8.10.2022. Ryhmään voivat liittyä kaikki Vaasan piirin alueella asuvat Kansalaisliiton jäsenet sekä puolueen kannattajat. Ryhmän tarkoitus on edistää puolueen näkyvyyttä piirin alueella ja etsiä ehdokkaita vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Ryhmän ovat perustaneet Päivi Järnfors Vaasassa ja Juho Tanila Seinäjoelta. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ottaa siihen yhteyttä täällä.

Kansakunnan historian pitkä linja

"Kansojen elämäntie ei ole tasaista nousua ylöspäin, niin kuin mielellämme
toivomme. Toisinaan se painuu laakson pohjaan - laaksoon, joka voi olla syvä kuin
rotko. Mutta laakson pohjalta nousee polku rinnettä ylös. Nousu on milloin loivempi,
milloin jyrkempi. Mutta aina päästään lähemmäs aukeita, vapaita aloja, joista
Jumalan taivas yhä valoisampana eteen aukenee." Lue lisää

Sanoista tekoihin

Kansalaisliitto jatkaa tutulla ipulaisella linjalla ja tavoittelee parhaita mahdollisia asioita suomalaisten hyväksi. Jos ohjelmamme puhuttelee Sinua ja olet kanssamme samaa mieltä, niin miksi et tulisi mukaan kanssamme muuttamaan sanoja teoiksi? Lue lisää.

Suomen on syytä palata Paasikiven-Kekkosen linjalle

Suomen asema vakaana, rauhaa edistävänä, puolueettomana ja sotilasliittoihin kuulumattomana maana on vaakalaudalla. Venäjän toimet Ukrainassa ovat saaneet suomalaiset pohtimaan turvan hakemista Nato-jäsenyydestä. Tätä esittävät eivät tunne historiaa, jonka valossa on helppo nähdä Venäjän intressit Suomen alueeseen. Lue lisää.

Suomi on pidettävä sotilasliittojen ulkopuolella. 

Puolueettomuuspolitiikka on parasta rauhantyötä. On kehitettävä kansojen yhdenvertaisuuteen perustuvaa kansainvälistä yhteistoimintaa ja vuorovaikutusta. Sitä tarvitaan maailmanlaajuisten ongelmien, kuten ilmastonmuutoksen, ratkaisuun.

Suomen varautumisen osalta on tärkeintä pitää maamme mahdollisimman omavaraisena erityisesti elintarvikkeiden ja energian, mutta myös muun keskeisen tuotannon suhteen.

Viimeaikaiset tapahtumat eivät ole jättäneet kylmäksi ketään. Viimeisimmätkin uneksijat, joita politiikka ei kuulemma kiinnosta, seuraavat nyt kansainvälisen politiikan uutisia herkeämättä ja miettivät, miten heille itselleen mahtaa tässä lopulta käydä. Jos nyt mitään hyvää tässä tilanteessa voi olla, niin juuri se, että ihmiset havahtuvat hereille...